6 juni 2024

RSR en Blyott gaan intensiever samenwerken voor nóg efficiënter hulpmiddelenbeheer

Ongeveer drie jaar geleden is RSR gestart met de ontwikkeling van Flo. Een digitale oplossing die inzichtelijk maakt welke zorghulpmiddelen er binnen een locatie of zorginstelling in gebruik zijn, die zorgt dat je nooit meer hoeft te zoeken naar dat ene specifieke hulpmiddel én een efficiëntere inzet van de beschikbare hulpmiddelen garandeert. Inmiddels ervaren al diverse zorginstellingen de voordelen van Flo, voor hun organisatie én hun zorgprofessionals. We willen de mogelijkheden van Flo verder doorontwikkelen en gaan daarom de succesvolle samenwerking met Blyott, onze partner in tracking technologie, nog verder intensiveren.

“Als RSR willen we een full-service partij zijn die zorginstellingen ontzorgt. Een partner die niet alleen advies en zorghulpmiddelen levert, maar ook inzicht geeft en bijdraagt aan een efficiënt en toekomstbestendig hulpmiddelenpark”, vertelt Michiel Hoendervangers, Business Unit Manager RSR Wlz, “We zijn trots op Flo als digitale aanvulling op onze persoonlijke dienstverlening. Door objectief advies over een efficiënte inzet en bij keuzes over koop of huur, besparen instellingen kosten en hebben ze altijd het beste hulpmiddel voor zorgmedewerkers én bewoners. Hierdoor kan de zorgprofessional zich bezighouden met wat echt belangrijk is: het bieden van warme zorg.”

“Voor andere sectoren, zoals retail en logistiek, boeken we al langer grote vooruitgang in het gebruik van IoT (Internet of Things) en asset tracking”, vult Gery Pollet, oprichter en CEO van Blyott aan. “Met Flo zien we dat dit ook mogelijk is voor de zorg(sector). Deze samenwerking brengt het beste van beide werelden samen: RSR’s ervaring en expertise in zorghulpmiddelen en Blyott’s asset tracking technologie (Real-Time Location System). Samen met RSR werken we aan een proactief en responsief systeem dat anticipeert op de behoeften van zowel zorginstellingen als eindgebruikers en creëren we een meer naadloze, efficiënte en effectieve zorgervaring.”

“Dankzij Blyott’s asset tracking technologie geeft Flo een realtime overzicht van de locatie en gebruiksintensiteit van zorghulpmiddelen”, licht Michiel toe. “Op basis hiervan kan Flo advies geven over een efficiëntere inzet. Staat een tillift veelal stil en moet er elders een andere tillift worden aangeschaft? Dan kan de tillift die stilstaat wellicht worden verplaatst. Ook horen we vaker dat bijvoorbeeld een huurmatras van de ene kamer naar de andere kamer wordt verplaatst, terwijl er een aangeschaft matras in depot ligt. Hierdoor betalen zorginstellingen onnodig huur en wordt het zorgpersoneel onnodig belast. Met Flo wordt dit voorkomen en realiseren we een besparing van 10-20% op de aanschaf en het onderhoud van zorghulpmiddelen. Daarnaast zorgt dit inzicht in de locatie van alle zorghulpmiddelen er ook voor dat elk hulpmiddel jaarlijks de verplichte keuring doorloopt.

Maar we gaan nog verder. Door de locatie en gebruiksdata te combineren met slimme hulpmiddelen en bewonersprofielen, krijgen we een compleet data gedreven inzicht in het gebruik van hulpmiddelen. Op deze manier kunnen we inzicht geven in het gebruik van hulpmiddelen in relatie tot de zorgzwaarte en mobiliteit van bewoners. Zo kijken we niet alleen terug naar het historische gebruik van hulpmiddelen, maar helpen we zorginstellingen ook om te anticiperen op de toekomstige hulpmiddelenbehoefte.”

Door nog intensiever samen te gaan werken, kunnen Blyott en RSR zich blijven ontwikkelen in hun eigen expertisegebied. Blyott kan het productportfolio blijven innoveren om de asset tracking technologie te verbeteren, terwijl RSR zich nog verder kan focussen op het combineren van de locatie en gebruiksdata met andere data uit de hulpmiddelenmarkt. Zo zorgen we samen voor efficiënter hulpmiddelenbeheer, waardoor bewoners en zorgmedewerkers optimaal worden ondersteund én kosten worden bespaard.

Meer weten over Flo en de mogelijkheden voor jullie instelling? Vul dan ons contactformulier in of neem contact op met Martijn Engelen, Manager Commercie Wlz, via +31 6 11 08 41 57.

RSR & Silvercloud gaan nog intensiever samenwerken
Contact opnemen