Woningaanpassingen Wmo

Douche- en toilethulpmiddelen

Veiligheid en comfort in de badkamer of op het toilet

Adviesgesprek ondersteuning in de badkamer

Ondersteuning in de badkamer of op het toilet

Douche- of toilethulpmiddelen kan om meerdere redenen gewenst zijn. Zo kan het bewoners meer zelfstandigheid geven. Dit is fijn voor de bewoners zelf én ontzorgt de zorgmedewerker. Daarnaast kunnen deze zorghulpmiddelen ook gewenst zijn om betere ergonomische werkomstandigheden voor de zorgmedewerker te creëren.

  • Partner in hulpmiddelen
  • Ontzorgen van de zorgprofessional
  • Best passende oplossing voor elke zorgvraag
  • Objectief advies ondersteund door data

Overzicht douche- en toilethulpmiddelen

Toiletstoel​
Een toiletstoel of postoel is een hulpmiddel voor bewoners die niet zelf naar het toilet kunnen of waarvoor dit te vermoeiend is. De stoel is voorzien van een waterafstotende zachte zitting die er voor gebruik kan worden afgenomen.

Douchestoel
Een douchestoel is een hulpmiddel voor bewoners die niet meer staand kunnen douchen. Afhankelijk van de uitvoering, kan de douchestoel in hoogte worden versteld. Zo kunnen eventuele zorghandelingen makkelijk en ergonomisch verantwoord worden uitgevoerd.

Douche/toiletstoel
De douche/toiletstoel is een douchestoel met een ondersteek. Hierdoor kan de stoel gebruikt worden voor het douchen, maar ook voor de toiletgang.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Vul vrijblijvend ons contactformulier in of neem telefonisch contact op met Martijn Engelen, Manager Commercie Wlz, via +31 6 11 08 41 57.

 

Contact opnemen