Woningaanpassingen Wmo

Douche- en toilethulpmiddelen: veiligheid en comfort

Adviesgesprek ondersteuning in de badkamer

Ondersteuning in de badkamer of op het toilet

Douche- of toilethulpmiddelen kan om meerdere redenen gewenst zijn. Zo kan het bewoners meer zelfstandigheid geven. Dit is fijn voor de bewoners zelf én ontzorgt de zorgmedewerker. Daarnaast kunnen deze zorghulpmiddelen ook gewenst zijn om betere ergonomische werkomstandigheden voor de zorgmedewerker te creëren.

  • Partner in hulpmiddelen
  • Ontzorgen van de zorgprofessional
  • Best passende oplossing voor elke zorgvraag
  • Objectief advies ondersteund door data

Overzicht douche- en toilethulpmiddelen

Toiletstoel​

Wanneer bewoners niet zelf naar het toilet kunnen of dit te vermoeiend voor hen is, biedt de toiletstoel of postoel uitkomst. Wij hebben diverse stoelen in ons assortiment en adviseren je graag over de stoel die het beste aansluit bij de zorgvraag in jouw zorginstelling.

Douchestoel

Een douchestoel is een hulpmiddel voor bewoners die niet meer staand kunnen douchen. Wij hebben een breed programma aan oplossingen. Je kunt denken aan zitjes aan de wand, stoelen op poten of verrijdbare oplossingen. We kijken graag met je mee welke oplossing het beste bij de specifieke situatie past.

Douche/toiletstoel

We bieden ook een stoel die kan worden gebruikt voor het douchen en voor de toiletgang: een douchestoel met een ondersteek. Afhankelijk van de uitvoering, kan de douche/toiletstoel in hoogte worden versteld. Zo kunnen eventuele zorghandelingen makkelijk en ergonomisch verantwoord worden uitgevoerd.

Douchebrancard​

Een douchebrancard, ook wel douchewagen genoemd, wordt ingezet om bewoners liggend te kunnen douchen. Daarnaast kan een douchebrancard ook gebruikt worden om een bewoner op te verschonen of op aan te kleden. We hebben diverse oplossingen: van brancards die aan de wand bevestigd worden tot producten die in hoogte verstelbaar en verrijdbaar zijn, met of zonder rugverstelling en in verschillende afmetingen.

Verzorgingsbaden​

We hebben een groot aanbod aan verzorgingsbaden: van hoog-laag baden tot instap/kantelbaden. Welk bad het meest geschikt is, hangt af van het doel waarvoor deze ingezet zal worden en natuurlijk de beschikbare ruimte. We helpen je daarom graag bij het maken van de juiste keuze.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Vul vrijblijvend ons contactformulier in of neem telefonisch contact op met Martijn Engelen, Manager Commercie Wlz, via +31 6 11 08 41 57.

 

Contact opnemen