Hulpmiddelen voor ouderen zoals rolstoel en tillift

Tilhulpmiddelen en transferhulpmiddelen

Een veilige transfer met minimale fysieke belasting

Ondersteuning voor bewoner en zorgprofessional

Ondersteuning voor zorgprofessionals en bewoners

Til- en transferhulpmiddelen moeten niet alleen aansluiten bij de situatie van de bewoner, maar ook de fysieke belasting voor de zorgprofessional minimaliseren. Als merkonafhankelijke hulpmiddelenleverancier hebben we de best passende oplossing voor elke situatie. Zo is elke transfer veilig en comfortabel voor de bewoner én zorgmedewerker.

  • Partner in hulpmiddelen
  • Ontzorgen van de zorgprofessional
  • Best passende oplossing voor elke zorgvraag
  • Objectief advies ondersteund door data

Begeleiding en training

Door het geven van workshops begeleiden en trainen we zorgmedewerkers in het gebruik van til- en transferhulpmiddelen. Wanneer zet je ze in, welk hulpmiddel past bij de situatie en hoe gebruik je deze? Allemaal vragen die we tijdens deze workshop behandelen. Verder mag je het volgende verwachten van onze workshop:

  • Scherpe analyses van de transfersituaties voor het wél of niet inzetten van hulpmiddelen.
  • Advies over de inzet van hulpmiddelen passend bij de situatie door oplossingen te zoeken bij de al reeds aanwezige hulpmiddelen en door te kijken naar de nieuwste innovaties in de markt
  • Borging van de kennis op de werkvloer door persoonlijke begeleiding en periodieke trainingen
  • Vrijblijvend advies, passingen en demonstraties voor het bepalen van de juiste maat en type hulpmiddelen
Workshop Zitten & Positioneren oktober

Overzicht til- en transferhulpmiddelen

Actieve tilliften​

De actieve tillift is een hulpmiddel dat de bewoner ondersteunt om vanuit zitpositie te gaan staan en andersom. Belangrijk is hierbij wel dat de bewoner zelf nog een sta-functie heeft en alleen het extra “duwtje” in de rug nodig heeft. Het voordeel van de actieve tillift is dat de sta-functie van de bewoner zo lang mogelijk wordt behouden en de fysieke belasting voor de zorg wordt geminimaliseerd.

Passieve tilliften

De passieve tillift is een hulpmiddel dat ervoor zorgt dat bewoners die geen sta-functie meer hebben, op een veilige manier een transfer kunnen maken. Door gebruik te maken van een passieve tillift, hoeven zorgmedewerkers bewoners niet meer te tillen, waardoor fysieke belasting wordt geminimaliseerd.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Heb je een vraag of ben je benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Vul vrijblijvend ons contactformulier in of neem telefonisch contact op met Martijn Engelen, Manager Commercie Wlz, via +31 6 11 08 41 57.

 

Contact opnemen