3 februari 2023

RSR voegt XL-rolstoel toe aan huurmogelijkheden

Een XL-rolstoel is een rolstoel speciaal voor cliënten met behoefte aan een bredere zitmaat. Deze rolstoel, de Ibis Sedeo Pro Heavy Duty, is vanaf nu te huren bij RSR. Hiervoor vragen wij een vaste dagprijs zonder afleverkosten of minimale huurperiode. De rolstoel is snel inzetbaar. Op werkdagen voor 14.00 uur aangevraagd = de volgende werkdag geleverd! Zo kunnen zorginstellingen hun cliënten optimaal bedienen en mobiel houden.

Waarom een XL-rolstoel?
Mobiliseren is belangrijk voor patiënten met obesitas om verlies van functies te voorkomen. Echter gaat dat gaat verder dan alleen afvallen. Mobilisatie zorgt er namelijk voor dat cliënten met obesitas goed kunnen functioneren en zo actief participeren in hun eigen revalidatie.

Samenwerking met leveranciers
Naast de XL-rolstoel, leverbaar uit onze eigen beschikbaarheid, werken wij samen met verschillende partners om nog specifiekere behoeften te kunnen bedienen. Één van deze leveranciers is Cobi Rehab/Preston Ability. Zij hebben meer dan 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van duurzame mobiliteitshulpmiddelen voor mensen met overgewicht tot 325kg. Zij zijn altijd op zoek naar de ideale positionering van en aanpassing aan het lichaam. Dit zodat de rolstoel maximaal comfort biedt voor de cliënt.

Bij de ontwikkeling van positioneringsoplossingen voor patiënten met obesitas is het belangrijk om het mechanisme rond de verschillende lichaamsvormen te begrijpen. Waar plaatst men de kilo’s, het weefsel en het gewicht? Dit is belangrijk om te weten wanneer we bijvoorbeeld een rolstoel aanpassen aan zowel het comfort als de werkomgeving.

Deze XXL-rolstoel houdt de cliënt mobiel, zodat een sociaal leven mogelijk blijft. Tegelijkertijd draagt de krachtigste rolstoel op de markt bij aan een goede werkomgeving van de zorgverlener. Het risico op fysieke overbelasting wordt verminderd door een duwstang, de elektrische aandrijving, elektrische kanteling en elektrische rugleuning.

Cobi Cruise Power Comfort
De Cobi Cruise Power Comfort is zo’n XXL-rolstoel. Dit is tevens de krachtigste rolstoel op de markt voor gebruik bij de revalidatie van gebruikers met een gewicht tot 325 kg. Deze rolstoel biedt maximaal comfort en mobiliteit zodat een sociaal leven mogelijk is voor mensen met obesitas. Daarnaast heeft deze rolstoel specifieke functies die het risico op fysieke overbelasting bij de zorgverlener verminderen. Denk aan: elektrisch rijden, een duwstang, elektrische kanteling en een elektrische rugleuning.

Onlangs heeft RSR in samenwerking met onze partner Joerns een proef gedaan in het Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk met een soortgelijke obese-rolstoel.

Contact
Wil je meer weten over de verhuurmogelijkheden van de XL-Rolstoel bij RSR? Neem dan contact met ons op.

*Bron: WHO (https://www.who.int/news-room/fact-sheets/detail/obesity-and-overweight

 

 

Contact opnemen