1 maart 2023

In gesprek met Rosengaerde over Flo

Op donderdag 16 februari is Flo van RSR gelanceerd, een slim platform voor hulpmiddelenbeheer waar zorginstelling Rosengaerde als eerste mee gaat werken. We spreken daarom met Joanne Kroes, manager bij Rosengaerde, en Milou Kist, ergotherapeut bij het woonzorgcentrum, en Michiel Hoendervangers, manager bij RSR, over deze uitbreiding van de samenwerking.

Belangrijk puzzelstukje
De zorg staat voor grote uitdagingen. Zo zal de hoge werkdruk door toenemende vergrijzing alsmaar hoger worden. De zorgvraag wordt complexer en de zorgzwaarte binnen instellingen neemt steeds verder toe. Dit ziet ook Joanne Kroes, zorgmanager bij Rosengaerde: “Het is een hele puzzel om deze uitdagingen aan te gaan. Flo is één stukje in die puzzel, maar wel een belangrijke. Hiermee kunnen we intelligent voorsorteren op de toekomst.” Met Flo worden hulpmiddelen voorzien van realtime track-and-trace technologie, waardoor inzichtelijk wordt hoe en waar ze worden gebruikt. Daarnaast gaat Flo in de toekomst ook helpen om te anticiperen op de benodigde hulpmiddelen. Zo blijft meer tijd en ruimte over voor wat er echt toe doet: het bieden van warme zorg.

Anticiperend vermogen
Door middel van slimme sensoren kunnen hulpmiddelen vanaf nu getraceerd worden. Dit levert al direct tijdswinst op, die vervolgens ingezet kan worden voor de zorg van bewoners. De grote kracht van Flo zit volgens Michiel Hoendervangers, manager bij RSR, niet alleen in het traceren, maar juist in de vervolgstap: “Track-and-trace is prachtig, maar we willen nog een stap verder gaan dan het lokaliseren van hulpmiddelen. Door data over het gebruik te combineren met de mobiliteitsklasse en het zorgprofiel van de bewoners kan Flo Rosengaerde gaan helpen met het anticiperen op de huidige en toekomstige hulpmiddelenbehoefte. Op deze manier willen we ook echt een partner zijn, in plaats van alleen leverancier.”

Relatie is meer dan hulpmiddelen alleen
Die betrokken samenwerking is dan ook precies waar Milou Kist naar op zoek was. De ergotherapeut bij Rosengaerde heeft veel vrijheid gekregen om een innovatief platform te vinden voor hulpmiddelenbeheer. “We zijn een relatief kleine organisatie en daarom willen we een partner die echt met je meedenkt, die samen met ons vooruit wil. Flo helpt ons om de juiste hulpmiddelen, op het juiste moment en op de juiste plek in te zetten, afgestemd op de zorgbehoefte van onze bewoners. Een helder verhaal, maar RSR is ook heel open en eerlijk geweest over wat er allemaal bij komt kijken. Dan heb je een relatie die meer is dan hulpmiddelen alleen.”

Hetzelfde DNA
“Co-creatie, daar willen we voor gaan. Hierin zie je dat we hetzelfde DNA hebben,” aldus Hoendervangers. De keuze om juist bij Rosengaerde van start te gaan met Flo is dan ook tekenend voor de goede onderlinge relatie, die teruggaat naar 2008. “Rosengaerde is een kleine, maar ook erg toegankelijke organisatie. Door snel te schakelen kun je blijven innoveren en daarin heeft een zorginstelling als Rosengaerde een belangrijke rol. Dit willen wij met Flo graag onderstrepen.”

Wil je weten wat Flo voor jouw organisatie kan betekenen, lees hier meer.

Tekenmoment Flo Rosengaerde en RSR
Contact opnemen