Klantenservice RSR

Accu en lader

Mijn oplader doet het niet. Wat moet ik doen?
  1. Controleer of de stekker goed in het stopcontact zit.
  2. Branden beide lampjes op de oplader tegelijk, dan maakt de oplader geen verbinding met uw hulpmiddel. Controleer of de oplader goed in het hulpmiddel zit (kijk in de handleiding voor het aansluiten van de oplader aan het hulpmiddel).

Doet de oplader het nog steeds niet? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak.

Mijn douche-toiletstoel piept als hij omhooggaat

Hoort u een hoge pieptoon als uw douche-toiletstoel omhooggaat en knippert de oplader van de accu? Dit betekent dat de accu leeg is. Laad de accu volledig op. Blijft het probleem? Neem dan contact op met de klantenservice voor het maken van een afspraak voor reparatie.

 

 

De accu van mijn elektrische hulpmiddel is snel leeg. Wat kan ik doen?
  1. Controleer of de oplader goed werkt. Steek de stekker van de oplader in het stopcontact. Werkt de oplader goed, dan gaan er meerdere lampjes branden of knipperen, afhankelijk van het type lader dat u heeft. De kleur van de lampjes is over het algemeen groen of oranje.
  2. Controleer of de accu’s voldoende zijn opgeladen. Is dat niet het geval? Laat de oplader dan het laadprogramma volledig doorlopen. Dat duurt ongeveer 8 tot 10 uur. Doe dat maximaal één keer per dag.
  3. Heeft u nieuwe accu’s? In het begin kan de afstand die u kunt afleggen met nieuwe accu’s tegenvallen. Na minimaal 10 keer volledig laden, is de accu op volle kracht en kunt u er langer mee rijden.
Hoe ver kan ik rijden met volle accu’s?

De actieradius, de afstand die u met volle accu’s kunt afleggen, verschilt per elektrisch hulpmiddel (kijk daarvoor in de handleiding van uw hulpmiddel). Let daarnaast op de volgende punten:

  1. Nieuwe accu’s zijn nog niet op volle sterkte. Na minimaal 10 keer volledig laden, verbetert de kwaliteit van de accu. U zult merken dat u langer met uw scootmobiel kunt rijden.
  2. Als het buiten kouder is dan 7 graden, werkt uw accu minder goed en kunt u minder ver rijden. Bij 0 graden of onder vriespunt kunt u maar de helft van de normale afstand afleggen. Houd daar rekening mee als u op pad gaat.
  3. Accu’s houden niet van temperaturen boven de 30˚C. Bij hele warme dagen kunt u uw elektrische hulpmiddel het beste in de schaduw of binnen zetten.
Er brandt een rood lampje op de oplader van mijn driewielfiets. Wat betekent dit?

Uw oplader is stuk. Haal de stekker uit het stopcontact en gebruik de oplader niet meer. Neem contact op met de klantenservice om een andere oplader te bestellen.

Waarom heeft mijn elektrische hulpmiddel accu’s?

De accu’s zijn als het ware de brandstof van uw hulpmiddel. Zonder opgeladen accu’s kan uw elektrische hulpmiddel niet rijden.

Waar kan ik de accu’s het beste opladen?

De ideale omgevingstemperatuur voor het opladen van de accu’s is kamertemperatuur, dus rond de 20 graden Celsius.

Hoe kan ik zien of de accu’s helemaal zijn opgeladen?

Het volledig laden van de accu’s duurt minimaal 8 uur. Als het groene lampje op de oplader brandt, zijn de accu’s volledig opgeladen.

Hoe voorkom ik dat mijn accu’s leeglopen als ik mijn hulpmiddel niet gebruik?

Laat uw elektrische hulpmiddel aan de oplader staan, als u het een tijdje niet gebruikt. Daarmee voorkomt u dat de accu’s leeglopen.

Mijn accu van mijn scootmobiel is bijna leeg, wat moet ik doen?

Bent u thuis? Laad uw accu op zoals u gewend bent. Bent u onderweg en niet in de gelegenheid om de accu op te laden? Zet de snelheidsknop naar langzaam. U kunt nu nog 3 á 4 kilometer rijden.

Kan ik al rijden als mijn accu’s nog niet helemaal zijn opgeladen?

Het is slecht voor de accu’s als u het laadprogramma onderbreekt voordat de accu’s volledig zijn opgeladen. Bovendien kunt u dan minder ver rijden. Opladen duurt minimaal 8 uur. Laad uw accu’s daarom ’s avonds/’s nachts op. Dan weet u zeker dat u de volgende morgen ‘groen licht’ heeft en op pad kunt.

Hoe controleer ik of mijn oplader goed werkt?

Steek de stekker van de oplader in het stopcontact. Werkt de oplader goed, dan gaan er meerdere lampjes branden of knipperen, afhankelijk van het type lader dat u heeft. De kleur van de lampjes is over het algemeen groen of oranje.

Wanneer kan ik de accu’s het beste opladen?

U kunt de accu’s het beste ’s nachts opladen, dan zijn ze de volgende dag weer vol. Het duurt minimaal 8 uur voordat de accu’s volledig zijn opgeladen.

Contact opnemen