Droogijs-reiniging

Hoe lang duurt het reinigen met droogijs?

Een hulpmiddel kan binnen 10 minuten gereinigd worden. Bovendien hoeft het hulpmiddel niet na te drogen, waardoor het direct na reiniging weer beschikbaar is. Zo is de cliënt binnen een uur weer mobiel, inclusief het halen en brengen van de rolstoel.

Kunnen alle hulpmiddelen met droogijs gereinigd worden?

We hebben reiniging met droogijs op dit moment volledig getest op mobiliteitshulpmiddelen, dat wil zeggen scootmobielen, fietsen, rolstoelen en rollators. Op dit moment zijn dit dan ook de hulpmiddelen waarvoor we droogijs-reiniging aan kunnen bieden. Uiteraard kijken we ook naar andere categorieën zoals douchestoelen, postoelen, tilliften, matrassen, et cetera. Hier moeten we echter nog verder mee testen voordat we dit aan kunnen bieden.

Is droogijs-reiniging door het hele land mogelijk?

Ja, we kunnen droogijs-reiniging door het hele land verzorgen.

Hoeveel kost het om hulpmiddelen met droogijs te laten reinigen?

Hoeveel het kost is afhankelijk van het aantal te reinigen middelen, het type middel en of de reiniging gecombineerd mag worden met technisch onderhoud aan het middel. We bouwen graag duurzame relaties op met instellingen, daarom gaan we voor droogijs-reiniging een samenwerking aan op contractuele basis. Dit biedt voor iedereen duidelijkheid en borgt ook de kwaliteit. De frequentie wordt uiteraard in overleg besproken, zodat het voor iedereen passend is.

Hoe gaat het proces van reinigen precies in z’n werk?

Alles begint met een gedegen voorbereiding en planning. We zorgen dat er een volledig draaiboek klaar ligt, waarin voor iedereen duidelijk beschreven staat wat wanneer gedaan moet worden. Zo kijken we naar de meest geschikte plek bij de instelling en stemmen we het logistieke proces af. We organiseren een continue stroom van aanvoer zodat de rolstoel ook weer snel terug is bij de bewoner. Daarbij kijken we bijvoorbeeld ook naar bewoners die langer in bed liggen in de ochtend, zodat we die stoelen als eerste doen.

Hoe kan ik droogijs-reiniging aanvragen?

Je kunt informatie over het reinigen met droogijs aanvragen door een mail te sturen naar info.wlz@rsr.nl, te bellen naar 088 – 2042 727 of het contactformulier in te vullen. De accountmanager uit jouw regio neemt dan contact op om alles door te spreken en een voorstel op maat (passend bij de behoefte van de instelling) te doen. 

Contact opnemen