Kentekenplaatje

Ik heb nog geen groene kaart en verzekeringssticker/plaatje ontvangen.

Wij sturen de nieuwe groene kaart en het nieuwe verzekeringssticker voor 1 mei 2021 aan onze klanten. Omdat we ze niet allemaal tegelijk verzenden, kan het zijn dat iemand anders ze al heeft ontvangen en u nog niet. Maakt u zich geen zorgen. U bent en blijft gewoon verzekerd.

Ik kan de verzekeringssticker/plaatje niet zelf bevestigen.

Vraag uw familie, vrienden of buren om u hierbij te helpen. Bezoek ook onze instructiepagina voor meer uitleg over het plakken van de sticker.
Is het niet mogelijk om de sticker op dezelfde plek te plakken? Kies dan een andere zichtbare plek achterop op uw hulpmiddel.

Moet ik mijn groene kaart altijd bij me hebben tijdens het rijden?

Neem altijd uw groene kaart mee als u op pad gaat. Zowel in Nederland als in het buitenland. Mocht u onverhoopt een aanrijding krijgen, dan heeft u uw verzekeringsgegevens bij de hand.

Wat betekent WAM?

WAM betekent: Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen. Het is wettelijk verplicht om uw elektrische hulpmiddel te verzekeren tegen aansprakelijkheid. Mocht iemand door uw toedoen schade oplopen in het verkeer, dan is deze vrijwel altijd gedekt.

 

Waarom ontvang ik geen ander verzekeringsbewijs?

De verzekeringssticker en de groene kaart zijn het bewijs dat uw hulpmiddel is verzekerd. Andere documenten zijn niet nodig.

 

Waarom moet ik mijn verzekeringssticker op mijn hulpmiddel plakken?

Dit is wettelijk verplicht. De verzekeringssticker is het bewijs dat uw hulpmiddel is verzekerd. De sticker moet daarom zichtbaar op uw hulpmiddel zijn bevestigd.

Ik heb net mijn hulpmiddel gekregen, maar geen nieuwe verzekeringssticker en een nieuwe groene kaart.

Wat vervelend voor u. Onze excuses. Wilt u contact opnemen met RSR met uw naam, adres, woonplaats, WZ-nummer (het identificatienummer dat op uw hulpmiddel) staat en uw geboortedatum? Wij nemen na ontvangst zo spoedig mogelijk contact met u op.

Ik heb nog niet voor al mijn elektronisch aangedreven vervoershulpmiddelen een verzekeringssticker ontvangen?

Wij sturen de nieuwe groene kaart en de verzekeringssticker voor half mei 2021 aan onze klanten. We verzenden de verzekeringsstickers niet allemaal tegelijk. Het kan voorkomen dat u voor één van uw elektrisch aangedreven vervoershulpmiddelen al een verzekeringssticker heeft ontvangen en voor de andere nog niet.

Waar moet ik de verzekeringssticker plakken?

De verzekeringssticker is eenvoudig aan te brengen. Verwijder eerst het oude verzekeringsplaatje. Plak daarna de sticker op de plaats van het verzekeringsplaatje. Plak de verzekeringssticker dus niet over het oude plaatje. Is het niet mogelijk om de sticker op dezelfde plek te plakken? Kies dan een andere zichtbare plek achterop op uw hulpmiddel. Bekijk onze instructiepagina voor meer uitleg.

Wat doe ik met het oude verzekeringsplaatje?

Uw oude plaatje kan bij het restafval.

Contact opnemen